Dobrý den. Chci se zeptat zdali je možné a v silách jednoho číšníka obsloužit kavárnu o 40 místech a dvou terasách (na jedné cca 12 míst a na druhé cca 20 míst.
Dobrý den, pane Jacko Lysáku,
obávám se, že 1 číšník cca 72 míst nemůže zvládnout kvalitně obsloužit. Samozřejmě záleží na obsazenosti celé kavárny a také na tom, zda zamýšlíte mít skutečně jen 1 zaměstnance na celý provoz nebo bude někdo za barem a další člověk bude pobíhat po place. Zkuste si představit, jak dlouho by museli hosté čekat na vyřízení své objednávky, pokud by skutečně byla kapacita naplněna. Jak dlouho trvá příprava např. 1 kávy, 1 drinku, atd.? A samozřejmě také nesmíte zapomínat na to, že číšník je také jen člověk a má své fyziologické potřeby, které musí uspokojit. Rovněž byste měl dbát na dodržování zákoníku práce (právo na přestávku v práci). To vše jsou proměnné, se kterými je nutné počítat.
Komentáře
Ing.Ondrej Jacko-Lysák (neověřeno)
05 / 11 / 17
Trvalý odkaz
Dobrý den. Chci se zeptat
Dobrý den. Chci se zeptat zdali je možné a v silách jednoho číšníka obsloužit kavárnu o 40 místech a dvou terasách (na jedné cca 12 míst a na druhé cca 20 míst.
Lukáš Jašík (neověřeno)
06 / 20 / 17
Trvalý odkaz
odpověď
Dobrý den, pane Jacko Lysáku,
obávám se, že 1 číšník cca 72 míst nemůže zvládnout kvalitně obsloužit. Samozřejmě záleží na obsazenosti celé kavárny a také na tom, zda zamýšlíte mít skutečně jen 1 zaměstnance na celý provoz nebo bude někdo za barem a další člověk bude pobíhat po place. Zkuste si představit, jak dlouho by museli hosté čekat na vyřízení své objednávky, pokud by skutečně byla kapacita naplněna. Jak dlouho trvá příprava např. 1 kávy, 1 drinku, atd.? A samozřejmě také nesmíte zapomínat na to, že číšník je také jen člověk a má své fyziologické potřeby, které musí uspokojit. Rovněž byste měl dbát na dodržování zákoníku práce (právo na přestávku v práci). To vše jsou proměnné, se kterými je nutné počítat.
Přidat nabídku