Káva na Gastro Junioru

Káva

Kokosový sen

Suroviny: rozpustná káva, vanilkový cukr, voda, Salko, Brandy, Malibu, šlehačka.

Příprava:

Nahřejeme si sklenice horkou vodou. Mezitím si připravíme podšálky (lžičku, cukr). Do sklenic dáme kávu, vanilkový cukr a trochu vody. Vyšleháme do pěny. Přilijeme vodu, směs brandy a salka a nakonec malibu. Kávu zastříkneme šlehačkou.

Kokosový sen - káva

Kávové frappe s Tenesse Gold whisky zdobené čokoládovými spirálami

 

Suroviny: rozpustná káva, čokoládové spirály, mléko, cukr, Whisky

Příprava:

Do šejkru vložíme led, vyfrapujeme, scedíme, vsypeme rozpustnou kávu, cukr, mléko, a odměříme whisky. Promícháme, přes strainer nalijeme do sklenic a ozdobíme čokoládovými spirálami.

Flambovaná Finlandia Cranberry

Suroviny: cukr, káva, koření (2 proužky citrónové kůry s hřebíčkem, 1 celou skořici), finlandia Cranberry vodka, mléko, čokoládová ozdoba Finlandia bonbónek.

Příprava:>

V džezvě rozpustíme cukr na karamel, přidáme alkohol, vyhřejeme sklenice horkou vodou, karamel zalejeme trochou kávy, přidáme koření a necháme krátce povařit. Džezvu s vodkou nahřejeme, přelijeme kávu a oflambujeme, dolijeme zbytkem kávy a prohřejeme, vyprázdníme vodu ze sklenic, vytáhneme koření z kávy a rozlijeme do sklenic. Ozdobíme mléčnou pěnou, vložíme čokoládovou ozdobu a přidáme bonbónek.

Přípravy kávy, připravované na Gastrojunioru Brno - NOWACO CUP 2003 Přípravy kávy, připravované na Gastrojunioru Brno - NOWACO CUP 2003

Vyzkoušejte si téměř třicet způsobů přípravy kávy, připravované na Gastrojunioru Brno - NOWACO CUP 2003

Grafika ke kávě