Zamilujte si rána díky voňavým kaším

Rána nebývají pro někoho příjemná, platí to dvojnásob, pokud vstáváme do zaměstnání nebo do práce. Vytvořte si ranní rituál, na který se budete konečně http://www.konecnevyvar.cz/ těšit a vstávání půjde jako po másle. Snídaně je nedílnou součástí dne, bez ní je náš organismus bez energie a pocit soustředění nebo myšlení je na bodu mrazu. Může za to hlavně sacharóza, která mozku dodává tolik potřebnou energii. Právě vyvážená snídaně dokáže připravit na náročný den a kvalitní přísun živin zvýšit mozkovou aktivitu. V případě, kdy snídani vynecháme, přichází dříve nebo později chuť na sladké. Pojďme si tedy společně podívat na několik zdravých kaší, které jsou jako dělané pro mlsouny a dokážou zasytit na celé dopoledne.Zdravá snídaně

Zdravá ovesná kaše
Je to právě ovesná kaše, která patří stále mezi nejoblíbenější. Dneska to ovšem nebude ta pytlíková, která stačí zalít horkou vodou, a máte hotovo. Její příprava je velmi jednoduchá a proto není těžké si jí udělat doma. Na jednu porci budete potřebovat půl hrnku ovesných vloček a hrnek tekutiny. To může být rostlinné i živočišné mléko, ale klidně i obyčejná voda. Směs vařte do zhoustnutí a můžete podávat. Ovesná kaše se dá dozdobit podle chuti nejrůznějšími sirupy, arašídovým máslem, džemem, čerstvým i sušeným ovocem, oříšky nebo semínky. Rozhodně vyzkoušejte mandle 500 g, které kaši dodají jemnou a příjemnou chuť.Ovesná kaše s ovocem

Jemná rýžová kaše
Další trochu netradiční variantou je rýžová kaše, kterou si buď zamilujete, nebo jí nikdy na chuť nepřijdete. Pokud patříte do první skupiny, jistě vás potěší, že její příprava je velmi jednoduchá. V hrnci přiveďte k varu rýži společně s rostlinným mlékem a cukrem. Nechte malou chvilku vařit a posléze nechte na mírném ohni rýži změknout asi půl hodiny. Kaše krásně zhoustne a to je nejvyšší čas na podávání. I zde jí můžete dozdobit podle chuti a vlastních preferencí. Uvidíte, že si jí zamilujete.